Optimale waterefficiëntie bij Bransford Webbs

Bransford Webbs Plant Company in het Engelse graafschap Worcestershire beschouwt waterzekerheid als de sleutel tot duurzame teelt van kwaliteitsgewassen. Door het opvangen van regenwater van de daken van het magazijn en de kassen wordt jaarlijks meer dan 10 miljoen liter regenwater opgevangen. Ze slaan 63 miljoen liter water op in twee reservoirs, waardoor ze in de winter water uit de rivier de Teme kunnen verzamelen en opslaan voor gebruik wanneer er in de warmere, drogere zomermaanden minder water beschikbaar is.

Bransford Webbs recycleert en hergebruikt alle irrigatiewater om het waterverbruik te verminderen en is bezig met het updaten van de irrigatiesystemen in het teeltbedrijf om de algemene effici├źntie te verbeteren. Alle toekomstige ontwikkelingen zullen regenwateropvang en opvang van afvloeiend irrigatiewater als integraal onderdeel van hun ontwerp hebben. De noodzaak om in tijden van overvloed water op te vangen voor gebruik gedurende het hele jaar wordt steeds duidelijker. "Bij Bransford Webbs zijn we altijd proactief geweest over onze wateropslag en -gebruik en hebben we ongeveer vijf jaar geleden een waterstrategie geformuleerd, die onder meer het verbeteren van filtratiesystemen en wateropslag omvat."

"Waterzekerheid is van het grootste belang en de afgelopen jaren hebben we hard gewerkt om ervoor te zorgen dat we geen druppel verspillen", aldus Adrian Marskell, Managing Director. "We recyclen alles wat we kunnen en hebben onze irrigatiesystemen ontwikkeld om optimaal gebruik te maken van alles wat we hebben."

Voor meer informatie:
Bransford Webbs
www.bransfordwebbs.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.