VS: Spittlebug voor het eerst onderschept in Laredo Port of Entry

Landbouwspecialisten van de U.S. Customs and Border Protection in de haven van binnenkomst van Laredo hebben vorige week een zeldzame plaag ontdekt, de eerste in het land die in een zending snijbloemen is onderschept.

Op 17 mei 2023 inspecteerden landbouwspecialisten op het importterrein Colombia-Solidarity Bridge een zending snijbloemen. Tijdens het onderzoek van de vloer van de aanhanger onderschepten landbouwspecialisten een spittlebug of kikkerspringer die later werd geïdentificeerd als Ocoaxo bivittus Walker (Cercopidae) door het Systematic Entomology Laboratory van het USDA in Washington. De onderschepping is de eerste in zijn soort in het land, volgens de Pest ID Database van het USDA. Volgens entomologen van het USDA is deze plaag nog nooit vastgesteld in een van de nationale havens van binnenkomst.

"Cercopidae sp zijn xyleemetende insecten, ook bekend als spittlebugs of kikkerspringers. Ze zijn uiterst efficiënt in het springen en voeden zich met verschillende planten. Van dit geslacht is met name bekend dat het pijnbomen aantast en een ziekte veroorzaakt die "pine decline" wordt genoemd. Deze zending werd geweigerd en teruggestuurd naar Mexico."

Bron: cbp.gov


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.