Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwbouw Henda Flowers in Zuilichem geopend

Tholen - De nieuwe kas van Henda Flowers in Zuilichem is afgelopen zaterdag officieel geopend. In aanwezigheid van familie en vrienden, en uiteraard ook van bouwpartners en toeleveranciers, knipten de drie kindjes van Henry en Hilde Satter een lint, waarop het gezelschap het bedrijf van binnen kon bewonderen.


De opening is een feit. Mark Looije van Looije Agro Technics hield een kort woordje

Met de nieuwbouw heeft Henda Flowers een nieuw onderkomen, waarmee de kwekerij, samen met de 'oude' tuin in Gameren en een huurtuin aan de overkant van de weg, groeit naar ruim 10 ha. productie. De tuin zelf, die ruim 6 ha. meet, is voorzien van alle moderne teeltfaciliteiten: luchtbehandelingskasten, verneveling, gaas in de ramen, LED (er is überhaupt geen SON-T meer), een bloementunnel etc. Hetzelfde gaat op de voor de verwekingsruimte, die 2.750 m2 gebouwd meet, en ook staat er 'een kantoor met smoel'.

Hilde en Henry Satter met een van de vele cadeaus die zij in ontvangst mochten nemen

Henda Flowers is onderdeel van Coöperatieve Kreling Chrysanten, een groep chrysantenkwekers die samen op jaarbasis een duizelingwekkende hoeveelheid (200 miljoen +) stelen produceert. Deze vinden in overgrote meerderheid hun weg naar de retail door heel Europa.

Kijkje in de kas. De eerste stelen zijn alweer geoogst, er wordt een handvol variëteiten geteeld welke voornamelijk afkomstig zijn uit de veredelingskeuken van Deliflor


Volle bak


Blik in de kas en op het kasdek, waarop de toeleverancier o.a. het gaas in de sponningen, LED, verneveling, slurven van de LBK's en het dubbele doek (inclusief verticale verduistering aan het pad) zal herkennen


Voor meer informatie:
Henda Flowers Zuilichem
Uilkerweg 11A
5305 TD Zuilichem
www.hendaflowers.nl
www.krelingchrysanten.nl