Veel hinder verwacht in Frankrijk en Griekenland door stakingen

In Frankrijk zijn grote sociale betogingen aangekondigd op woensdag 15 en donderdag 16 maart. In het kader hiervan worden in verschillende sectoren grote verstoringen verwacht, zo meldt Febetra:

  • Kanaalverbindingen (62): hoewel de haven van Calais en de Kanaaltunnel open zijn, zal de staking directe en aanzienlijke gevolgen hebben voor het functioneren van deze locaties.
  • Regionaal Transportcentrum (CRT) in Lesquin (59): er worden moeilijkheden verwacht aan de ingangen van het CRT Lesquin, wat kan leiden tot hinder op de autosnelwegen A1 en A23.
  • SNCF-net: door een aanzienlijke vermindering van de spoorwegverbindingen valt een verschuiving naar het wegverkeer te verwachten, met een toename van de verkeersdrukte bij de nadering van de grote agglomeraties.
  • In de hele Hauts de France zijn verschillende bijeenkomsten aangekondigd (sleepacties, wegblokkades, langzaamaanacties, enz.) die waarschijnlijk verkeersproblemen zullen veroorzaken, met name in Laon, Soissons, Saint Quentin, Vervins, Hirson, Douai, Lauwin Planque, Valenciennes, Maubeuge, Boulogne, Saint Omer, Beauvais, Compiègne, Roye, Amiens en Abbeville.

Verder heeft een Franse vakbond heeft opgeroepen tot een staking in de Franse havens op 16 maart 2023.

Ook staking Griekse havens op 16 maart
De Griekse havens zullen worden getroffen door een staking van 24 uur die op donderdag 16 maart door de Panhelleense Federatie van scheepsbemanningen is uitgeroepen. De opschorting van de diensten kan gevolgen hebben voor zowel het passagiers- als het goederenvervoer, aangezien het om alle categorieën schepen gaat.

Bron: Febetra


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.