Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

North Sea Port tekent daling containeroverslag van ruim 26 procent op in eerste kwartaal 2024

De goederenoverslag via zeevaart in North Sea Port nam in het eerste kwartaal van dit jaar met 3,2% af in vergelijking met dezelfde periode in 2023. De daling laat zich vooral bij de overslag van de droge bulk zien. Bij de overslag via binnenvaart is er wel groei.

Gedurende de eerste drie maanden van dit jaar boekten de bedrijven in North Sea Port een goederenoverslag via zeevaart van 16,4 miljoen ton. Dat is 500.000 ton minder dan in dezelfde periode in 2023 (-3,2%).

De containeroverslag neemt met 26,3% af. In percenten veel maar in absolute cijfers gaat het slechts over een verschil van 0,1 miljoen ton (-18.000 TEU). Verder nam in 2023 de handel met Rusland met -42% verder af, omwille van de EU-sancties, en deze daalt in het eerste kwartaal met nog eens 18%.

Verwachtingen
Het eerste kwartaal van dit jaar ligt in lijn met de voorgaande 3 kwartalen waarin de goederenoverslag telkens weer toenam. De verwachting is dat dit nog 2 kwartalen zou kunnen aanhouden, met een licht herstel naar het einde van het jaar toe.

Bron: North Sea Port

Publicatiedatum: