Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
nieuwe diesel-bestelauto fors duurder

BPM-vrijstelling vervalt per 1 januari 2025

De 'Belasting van personenauto's en motorrijwielen'(BPM) vrijstelling voor ondernemers die een nieuwe bestelauto kopen, verdwijnt per 1 januari 2025. De overheid wil hiermee de verkoop van emissievrije of heel zuinige bestelauto's stimuleren. Dat betekent dat de aanschaf van een nieuwe diesel-bestelauto gemiddeld zo'n 11.000 euro hoger uitvalt, zo meldt TLN.

De ondernemersvrijstelling BPM wordt afgeschaft voor bestelauto's met een Datum Eerste Toelating (DET) vanaf 1 januari 2025. Voor alle bestelauto's met een DET van uiterlijk 31 december 2024 blijft de ondernemersvrijstelling BPM gelden. Het BPM tarief hangt af van de CO2-uitstoot. Bestelauto's met een CO2-uitstoot van nul gram/km, zoals volledig elektrische bestelauto's, blijven door dit nieuwe CO2-afhankelijke tarief vrij van BPM.

Op de website van de belastingdienst staan de veranderingen van de ondernemersregeling BPM bestelauto's vanaf 2025.

"Voordat het afschaffen van de BPM vrijstelling als onderdeel van het Belastingplan eind 2022 aangenomen werd heeft TLN samen met VNO-NCW en andere mobiliteitspartijen een intensieve lobby gevoerd om het Kabinet op andere gedachten te brengen. Helaas heeft het kabinet niettemin vastgehouden aan het plan om de BPM vrijstelling af te schaffen."

Bron: TLN

Publicatiedatum: