Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Helleborus orientalis schittert op kwekerij De Nachtvlinder

Tholen - De donkere wintermaanden zijn de bloeitijd voor Helleborus orientalis. Juist in deze donkere maanden, als er verder weinig bloeit in de tuin, zorgt deze winterbloeier voor kleur. Anders dan de kerstroos of Helleborus niger, bloeit Helleborus orientalis vaak na de Kerst.

Reden voor Frank Swenne en Rogier van Vugt van het YouTubekanaal 'Alles wat Bloeit' om afgelopen februari een kijkje te komen nemen op kwekerij De Nachtvlinder in Ter Aar en hierover een aflevering te maken. Rogier spreekt uitgebreid met eigenaar Ellen Akerboom en het filmpje geeft een prachtig en informatief kijkje in de wereld van de helleborusveredeling.

Ellen is al meer dan 25 jaar actief in de helleborusveredeling en opkweek van jonge planten. In die jaren is een breed helleborusassortiment ontstaan dat uitsluitend bestaat uit zelf veredelde soorten. "Ik verzorg, samen met mijn team, het volledige proces van veredeling tot opkweek. Door een combinatie van handwerk en automatisering zijn we in staat om grootschalig soortechte zaailingen te leveren. Doordat we alles handbestuiven kunnen we soortechte planten leveren."

Over de jaren heeft de kweker de groeikracht sterk verbeterd, waardoor nu meer dan 90% binnen een jaar bloeit. Daarnaast is de dubbele helleborus - in de video komt mooi naar voren waarom dit zo bijzonder is - een specialiteit. "Bij de veredeling houden we een strikte selectie aan waardoor de planten beter bestand zijn tegen schimmels en ander ziekten. We geloven in weerbare planten en een teelt met zo min mogelijk gewasbeschermingsmiddelen en energie. Dit is ook een belangrijk uitgangspunt bij ons veredelingsproces."

Voor meer informatie:
Nachtvlinder bv
Paradijsweg 61/65/67
2461 TL Ter Aar
ellen@double-ellen.nl
www.double-ellen.nl