Hoe je tuin ontharden en klimaatsterk maken?

Om tuinen mooi, fris en gezellig te houden, maar vooral om ze klimaatsterk en leefbaar voor alle organismen te maken, moeten ze functioneren als een spons: water opnemen wanneer het er is en het gebufferde water afgeven aan planten en bomen wanneer die ernaar verlangen. 

Alleen weten consumenten, maar ook tuinaannemers niet altijd hoe ze dit moeten aanpakken. 

Groenauteurs Marc Verachtert en Bart Verelst presenteren daarom, na hun bestseller 'Zakboek voor de klimaattuin' een opvolger: 'Zakboek voor de sponstuin'.

In hun nieuwe boek schuiven ze groene oplossingen naar voren om de tuin, maar ook terras, gevel en dak zo in te richten dat water op de meest natuurlijke en logische wijze kan afgevoerd en gebufferd worden voor periodes van droogte.

Het boek helpt de consument op weg met concrete tips voor alle hoeken en plekken in de tuin. Zowel voor bestaande als voor nieuwe tuinen. Praktische informatie over tal van producten en lijsten voor klimaatsterke plantencombinaties helpen daarbij.

Meer informatie over het boek & de mogelijkheid het te bestellen vindt u hier.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.