Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tweede Kamer vindt dat regering tegen Natuurherstelwet moet stemmen

Op 5 maart 2024 stemde een ruime meerderheid van de Tweede Kamer in met een motie van Van der Plas (BBB) en Hertzberger (NSC) waarin de regering wordt opgeroepen om in de Europese Raad van Ministers tegen de Natuurherstelwet te stemmen. Ook wordt de regering opgeroepen om een blokkerende minderheid te zoeken om de Natuurherstelwet alsnog af te wijzen. De achterliggende gedachte is dat het niet halen van de doelstellingen die nu in het voorstel zijn opgenomen, ernstige juridische gevolgen kan hebben. LTO is voor natuurherstel, maar het huidige voorstel van de natuurherstelwet schiet haar doel voorbij. Het is volgens de belangenorganisatie dan ook goed dat de Tweede Kamer dit stevige signaal aan de regering stuurt.

Besluit met blinddoek op genomen
Vorige week dinsdag stemde het Europees Parlement in Straatsburg over de natuurherstelwet. Op dat moment was de impactanalyse, die uitgevoerd is door minister Van der Wal, nog niet gepubliceerd. Als gevolg hiervan werden Nederlandse Europarlementariërs gedwongen te kiezen over een voorstel waarvan de gevolgen voor Nederland nog niet duidelijk waren. Met de lessen van de stikstofcrisis in Nederland in het achterhoofd is het volgens LTO Nederland onverantwoord om nieuwe doelen wettelijk en juridisch vast te leggen, zonder dat het duidelijk is wat de gevolgen daarvan zijn én of die doelen überhaupt gehaald kunnen worden.

Bron: LTO Nederland

Publicatiedatum: