FNV: Royal FloraHolland komt met beter loonbod, acties van de baan

De acties bij Royal FloraHolland zijn voorlopig voorbij. De bloemenveiling komt zijn mensen tegemoet met een verbeterd bod voor de salarissen in de nieuwe cao. Jeroen Brandenburg, bestuurder FNV Agrarisch Groen: "Het is nog steeds mager, maar wij leggen dit de komende dagen voor aan onze leden. Zij kunnen tot 12 maart stemmen."

3% en €100 per maand
De nieuwe cao loopt van 1 januari tot en met 31 maart 2024. De werknemers krijgen met terugwerkende kracht een structurele loonsverhoging van 3% en €100 per maand. Daar komt per 1 mei nog 0,5% bij. Het sociaal plan dat eind vorig jaar afliep wordt met twee jaar verlengd. Verder gaat de reiskostenvergoeding omhoog naar €0,21.

Een leefbaar loon
De FNV en de medewerkers voerden de druk op de directie de afgelopen tijd op met onder andere een terugfluitactie en een ultimatum. Brandenburg: "Net als iedere werknemer hebben de mensen bij Royal FloraHolland een leefbaar loon nodig, zodat ze hun boodschappen en rekeningen kunnen blijven betalen, zonder in geldproblemen te komen. Met dit verbeterde eindbod komt dat dichterbij. Uiteindelijk moeten onze leden nu bepalen of ze het voldoende vinden."

Bijna 2.800 werknemers
Bij Royal FloraHolland werken 2.759 mensen op 4 locaties: Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg en Eelde. 

bron: FNV


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.