Dutch Flower Group en Honey Highway planten bomen op bedrijventerrein VBA Zuid in Aalsmeer

Met laarzen aan en scheppen in de hand stonden de medewerkers van de Dutch Flower Group-bedrijven op donderdagochtend 23 februari klaar om onder begeleiding van Deborah Post van Honey Highway hun bedrijventerrein in Aalsmeer te vergroenen. Er zijn 65 appel- en perenbomen aangeplant. Daarmee is het VBA Zuid terrein weer voeding en schuilplaatsen rijker voor insecten en vogeltjes.

Biodiversiteit op VBA Zuid
Op het VBA Zuid terrein staan al jaren bijenkasten met bijenvolken. Door het verrijken van de bedrijventerrein in Aalsmeer met streekeigen bloemzaad en het aanplanten van struiken en bomen, wil Dutch Flower Group (DFG) een bijdrage leveren aan het vergroten van de biodiversiteit. Het biedt de bijen de broodnodige voeding die moeilijk te vinden is in de omgeving. De medewerkers van DFG tonen hun betrokkenheid door zelf de handen in de aarde te steken. In de zomer betalen de inspanningen zich terug met (lunch)wandelingen in het groen.

Samenwerking Honey Highway
Sinds 2017 is DFG nauw betrokken bij het initiatief van Honey Highway. De oprichtster Deborah Post is door heel zakelijk Nederland actief om de leefomgeving van de bij leefbaar te maken. Bijen zijn essentieel in de voedselketen, zij zorgen immers voor bestuiving. DFG en Honey Highway trekken samen op om de bij meer ruimte en toekomst te bieden. Ook op de locatie in Honselersdijk is recent een bijenpark ingericht in samenwerking met de overige leden van het bedrijventerrein.

bron: DFG


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.