Vakbonden dreigen met acties bij Royal FloraHolland

Vakbonden CNV en FNV dreigen met acties nu hun leden niet tevreden zijn over het eindbod van de veiling in cao-onderhandelingen. "We bereiden nu een ultimatum voor en als Royal FloraHolland daar geen gehoor aan geeft, kunnen we binnenkort bij de bloemenveiling acties verwachten", zegt onderhandelaar Souleiman Amallah van CNV Vakmensen. 

Geluiden van gelijke strekking komen er ook vanuit FNV. Een grote meerderheid van de leden van de vakbond zou bereid zijn om 'in actie te komen voor onder andere meer loon.' Jeroen Brandenburg, bestuurder FNV Agrarisch Groen: "Na zeven keer onderhandelen is de directie met een zeer mager eindbod op de proppen gekomen. De mensen gaan er zo niet op vooruit. Ik kan me hun teleurstelling dus goed voorstellen."

Het eindbod van Royal FloraHolland voorziet in een cao van 15 maanden. Per 1 januari 2023 zouden werknemers er dan per maand 100 euro bruto bij krijgen. Per 1 maart 2023 zou dan nog een loonsverhoging volgen van 3%. De vakbonden bereiden nu acties voor.

Bij de bloemenveiling werken in totaal zo’n 2.700 werknemers, onder wie een groot aantal uitzendkrachten.

Bron: CNV en FNV


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.