Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voormalig komkommerteler Robert Bergenhenegouwen gestart als projectleider RE-Greenhouse

Robert Bergenhenegouwen is onlangs gestart als projectleider RE-Greenhouse bij Greenport West-Holland. Hij werkt aan het data-vraagstuk binnen de energietransitie, samenhangend met het EnergieAkkoord.


Robert Bergenhenegouwen

Komkommerteler
Robert was jaren komkommerteler. Sinds 2011 legt hij zich toe op IT en automatisering. Zo werkte hij als Proces en Informatiemanager bij Koppert Biological Systems. Binnen Greenport West-Holland zal Robert zich bezighouden met de energietransitie. "De energietransitie en data zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het één kan niet zonder de ander", vertelt Robert. "Om goede beslissingen te nemen, heb je data nodig. Dat geldt niet alleen voor telers, maar ook voor bijvoorbeeld overheden, netbeheerders en kennisinstellingen."

Europese beslissingstool
Onlangs startte het Interreg-project RE-Greenhouse, waarvan Greenport West-Holland één van de partners is. Robert zal zich binnen dit project bezighouden met de ontwikkeling van een Europese beslissingstool op het gebied van energie. "De energietransitie draait enerzijds om technologie, zoals warmtenetten en geothermie. Maar vaak zijn er ook andere partijen betrokken. Denk aan de omwonenden en overheden. Om samen stappen te zetten heb je data nodig over het verbruik: wie gebruikt wat, hoe kun je dat verbruik optimaliseren enzovoorts."

Bron: LinkedIn

Publicatiedatum: