Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nanobubbels zorgen voor duurzame groei violenproductie

De Canadese kweker Harster Greenhouses heeft een moderne kas van 6 hectare, met volledige automatisering en controle van luchttemperatuur en -stroom, vocht in de grond, en schermdoeken. Elke bloem en plant bij Harster baat bij specifieke omstandigheden nodig, dus heeft elke afdeling in de kas een ander klimaat.

Wortelontwikkeling duurzaam verbeteren
Gezondheid en kwaliteit van het gewas begint bij de wortels. Een gezonde wortelontwikkeling leidt tot betere gewaskwaliteit, hogere productie en weerbaardere planten. Teeltmanager Bart Kouwenberg van Harster was op zoek naar duurzame oplossingen om wortelontwikkeling te verbeteren, voor sterkere planten.

Voordat de nanobubble-generator van Moleaer werd geïnstalleerd, was de teeltcyclus gemiddeld 7-8 weken vanuit pluggen, en het gewas verschilde qua consistentie.

Het kost gewoonlijk 4-5 dagen om planten vanuit de kas van Harster te verzenden naar distributeurs, dat eist z’n tol van de planten. Bij aankomst vertonen ze vaak vroege tekenen van verwelking, wat slecht is voor de omzet en kan leiden tot ontevreden klanten.

De nanobubble-oplossing
Moleaer’s nanobubble-generatoren bieden een chemicaliënvrije, voordelige, duurzame oplossing om waterkwaliteit te verbeteren door de niveaus van opgeloste zuurstof (DO) in irrigatiewater te verhogen. Meer opgeloste zuurstof ondersteunt wortelontwikkeling en oxygenatie, wat leidt tot efficiëntere opname van nutriënten. Ook is bewezen dat het pathogenen als Pythium en Phytophthora tot wel 90% vermindert, en biofilms van oppervlakten verwijdert en voorkomt.

Resultaten
Sinds de installatie van Moleaer’s nanobubble-generator heeft het team bij Harster de teeltcyclus bij de viooltjes kunnen verkorten tot een cyclus die consequent 6 weken is, wat hogere productie en winstgevendheid mogelijk maakt. Bart Kouwenberg, teeltmanager bij Harster Greenhouses, zei: “Het gebruik van een Moleaer nanobubble-generator heeft geleid tot grotere planten en meer wortelmassa. De opkweek is ook met 10 dagen versneld, en de laatste bloeiweken zijn met 10 dagen verkort.”

Dankzij nanobubble-technologie heeft Harster de DO-concentraties in het irrigatiewater verhoogd tot 21 ppm, zelfs bij een hogere watertemperatuur.

Ze werden ook in staat gesteld het gebruik van meststoffen in de gehele kas te verlagen van een EC (elektrische geleidbaarheid, waarmee opgeloste zouten in het water worden gemeten) van 1,7 naar 1,4 ppm. Dit komt neer op een vermindering van 18% aan meststoffen, en is te danken aan betere wortelontwikkeling en efficiëntere opname van nutriënten door de planten.

Tot slot vielen de voordelen van nanobubble-technologie ook op bij de klanten van Harster. Dankzij gezondere wortelstelsels en sterkere planten, die met nanobubbels verrijkt water kregen, zagen ze dat zelfs na 4-5 transport naar de distributeurs, de planten bij aankomst sterker en gezonder waren.

Voor meer informatie: 
Moleaer
[email protected]
www.moleaer.com

Publicatiedatum: