Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kurt Becker van Dramm Corporation (VS)

"Hogere teeltkosten, productverlies en gemiste afzet door slechte waterkwaliteit"

Wat in de vroege jaren ‘40 begon in een kelder met een bloemist die een neus had voor uitvindingen – met onder meer de ontwikkeling van de 400 Water Breaker – is tegenwoordig een van de grootste tuinbouwleveranciers in Noord-Amerika. En ook de aanwezigheid op overzeese markten groeit. We hebben het over Dramm Corporation. Negen jaar geleden startte het bedrijf de businessunit DRAMMwater om telers te helpen met watergerelateerde problemen in de teelt. "Naarmate water schaarser wordt, zal het worden gerecycled en moet het goed worden schoongemaakt voor hergebruik", vertelt vicevoorzitter Kurt Becker. "Sinds de oprichting van de businessunit zijn we ondertussen in staat om telers te helpen met al hun waterbehoeften, niet alleen met de behandeling ervan." 

Naarmate de glastuinbouw groeit, wordt waterbeheer belangrijker, zegt Kurt. "Slechte waterkwaliteit is verantwoordelijk voor meer arbeidsuren, productverlies, gewasbeschermingskosten en gemiste verzenddata. DRAMMwater is opgericht om oplossingen te bieden voor de waterbeheerproblemen waarmee de tuinbouw te maken heeft. We helpen met het filteren en schoonmaken, maar ook met het oppompen, verzamelen en opslaan van het water en het beheren van watersystemen."

Het team van Dramm op de GreenTech 2022

Breed scala aan hulpmiddelen 
Dramm Corporation, nog steeds een familiebedrijf, heeft in de Verenigde Staten een sterk klantenbestand opgebouwd. Dit jaar zal het team van Dramm ook te vinden zijn op de IPM en net als de jaren voorafgaand aan de pandemie was het vorig jaar aanwezig op de GreenTech. "Aangezien onze producten pas recent weer sterk op de Europese markt aanwezig zijn, zijn veel telers zich niet bewust van de diepgang van onze lijn en van veel van onze verschillende bewateringstools", zegt Kurt. "We bieden veel meer dan een standaardaanbod. We bieden een breed scala aan hulpmiddelen met verschillende patronen en stroomsnelheden voor alle teeltstadia en alle soorten planten." 

Ze zullen verschillende nieuwe producten naar de beurs brengen. De afgelopen jaren is er vanwege de opkomende virus- en ziektedruk speciale aandacht besteed aan hulpmiddelen om de kassen schoon en virusvrij te houden. Er is bijvoorbeeld de FOAM8L, een opschuimer die een rijk, luchtig schuim produceert dat in de loop van de tijd langzaam afbreekt, waardoor er meer contacttijd is, maar ook de TracFOG, een product van pulsFOG, dat chemicaliën snel aanbrengt als een mist. "De ultrafijne wolk van druppeltjes dringt diep door in het bladerdak van de plant en bedekt alle oppervlakken, wat de bestrijding van plagen en ziekten in de kas heel efficiënt maakt."

Vorig jaar werd een nieuwe productiefaciliteit ingehuldigd.

Vanwege de groei van het bedrijf en de gestage uitbreiding van het team, bouwde het bedrijf vorig jaar een nieuw hoofdkantoor en een nieuwe productiefaciliteit. In december vond de feestelijke inhuldigingsceremonie plaats met veel vrienden en leden van de lokale gemeenschap. 

Bezoek Dramm op de IPM Essen op stand 3C52. 

Voor meer informatie:
Kurt Becker
Dramm Corporation
2000 North 18th Street
Manitowoc, WI 54221 (VS)
[email protected] 
www.dramm.com    

Publicatiedatum: