Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zes bestaande bassins en silo's aangesloten op Rainlevelr in 2022

Tegenwoordig is het ook mogelijk met een bestaand bassin of een bestaande silo als teler aan te sluiten bij Rainlevelr. Afgelopen jaar gebeurde dat meerdere keren, zo blikt men terug op 2022. 

"2022 was niet alleen op weergebied een bijzonder jaar, maar helaas ook op het gebied van de energieprijzen. Als gevolg hiervan hebben sommige telers keuzes gemaakt: de kas leeg laten liggen, niet belichten of minder warm telen. Hierdoor kun je (tijdelijk) minder water nodig hebben voor de teelt.

Voor enkele bedrijven was dit aanleiding om een Rainlevelr te laten installeren in hun bassin of silo, zonder dat er sprake was van nieuwbouw, bassin- of silorenovatie of foliewissel."

In 2022 is ervaring opgedaan met het aansluiten van zes bestaande bassins en silo’s.

Aansluittips
Voor het aansluiten van bestaande silo’s geldt dat deze helemaal leeg moeten zijn voor installatie. Bedrijven met meerdere silo’s of bedrijven met silo(’s) en bassin(s) kunnen makkelijk water overpompen vanuit de aan te sluiten silo naar een tweede silo of bassin.

Bassins moeten voor installatie niet meer dan ca. 40% gevuld zijn, zodat de Rainlevelr leiding op 50% hoogte door de bassindijk kan. Bij bedrijven met meerdere bassins, bassins met meerdere compartimenten of bedrijven met bassin(s) en silo(’s) is dit het eenvoudigst.

Rainlevelr hanteert drie uitgangspunten.

  • Uitgangspunt is: installeren zonder gietwater weg te gooien. Daarom is een goede planning noodzakelijk: tijdens een droge periode als het waterniveau laag is (voorjaar/zomer). Of tijdens een periode waarin men het water niet nodig heeft en de kans op aanvulling door neerslag groot is, zoals tijdens de teeltwisselingsperiode in september/oktober/november.
  • Installatie is alleen mogelijk als de folie in goede conditie is. Delfland vraagt vooraf gegevens van de folie bij de fabrikant op, bij voorkeur beschikken we ook over het meest recente keuringsrapport. Uiteraard inspecteert de aannemer of installateur de folie voordat werkzaamheden aanvangen.
  • De belangrijkste werkzaamheden (aanbrengen leiding in silo/bassin) kunnen binnen 1 dag afgerond worden, zodat silo/bassin direct weer gebruikt kan worden door het bedrijf. 

Voor meer informatie:
Rainlevelr
www.rainlevelr.com 

Gai Vegter
[email protected]
06 31 63 29 05

Hugo Vreugdenhil
[email protected]
06 11 71 78 91

Saskia Jouwersma
[email protected]
[email protected]
06 46 42 4928

Publicatiedatum: