Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Terugroepactie rozemarijnplanten vanwege Xyllela

Het FAVV (Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen) organiseert een terugroepactie voor een partij rozemarijn die na laboratoriumanalyse besmet bleek te zijn met de bacterie Xylella fastidiosa. De FAVV kreeg hierover een tip uit Nederland, van de NVWA.

In juli 2022 werden er een 50-tal van deze rozemarijnplanten verkocht via 2 tuincentra Pelckmans in Turnhout en Lommel. Een deel van de klanten kon reeds worden geïdentificeerd en gecontacteerd via het klantenkaartsysteem. Voor de resterende planten wordt nu een algemene terugroepactie georganiseerd.

Niet gevaarlijk voor mensen
Consumenten die de rozemarijn hebben geconsumeerd hoeven zich geen zorgen te maken over hun gezondheid. De bacterie is wel zeer besmettelijk en schadelijk voor planten.

Wie de planten nog in bezit heeft, wordt gevraagd om zo spoedig mogelijk contact op te nemen met het FAVV. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat mensen het product terugbrengen. 

Bron: FAVV

Publicatiedatum: