FloraHolland investeert in schoonmaken fust

In mei 2022 heeft Royal FloraHolland de nieuwe fustwasserij in Rijnsburg in gebruik genomen en vanaf dit jaar belooft men ook alleen nog maar gewassen rood plantenfust uit te geven.

Gebruikers hebben gevraagd om het rode meermalige plantenfust vaker te wassen. Dat is opgepakt, de afgelopen periode is al een gewassen voorraad opgebouwd, zodat de fustloodsen vanaf begin deze maand konden starten met de uitgifte van altijd gewassen rode meermalige plantentrays.

Duurzaam alternatief
Meermalige plantentrays zijn een duurzaam alternatief voor eenmalige plantentrays. In Nederland ziet men groei bij grote tuincentra, maar ook vanuit Duitsland is een toenemende interesse en een grotere focus op duurzaamheid, ook bij consumenten. Om dit gebruik verder te stimuleren gaat FloraHolland nu dus, naast de meermalige plantentrayserie Floratino, ook de rode plantentrays wassen. Het rode meermalige fust wordt hiermee nog aantrekkelijker voor de gebruikers. Het is naast schoon ook nog eens een goedkoper én duurzamer alternatief ten opzichte van het eenmalig plantenfust.

Extern gewassen
De eigen fustwasmachines zijn niet geschikt om dit fust te wassen en hebben daarnaast ook geen wascapaciteit meer over. De veiling laat daarom het rode plantenfust extern wassen en wel bij Cleanwash en Warmerdam Spoelbedrijf.

Ruud Warmerdam (eigenaar/directeur Warmerdam Spoelbedrijf) is blij met de samenwerking: “Sinds juni 2022 hebben wij een nieuwe wasmachine, die het mogelijk maakt om de extra volumes voor Royal FloraHolland te wassen. Door deze capaciteit zijn we heel flexibel en in staat om al de aangeboden fusten vlot te wassen. Wij halen de stickers er handmatig af en zorgen met een perfecte mix van temperatuur, desinfectie en contacttijd voor zo schoon mogelijk fust.”

bron: Royal FloraHolland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven