Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vilosa stapt als eerste kweker over op Pristine tray van Modiform

Als eerste kweker heeft Vilosa de Pristine tray van Modiform, die gemaakt is van 100% gerecycled polystyreen en wordt geproduceerd zonder kleurstof toevoegingen, in gebruik genomen.

Rick van Luijk (commercieel manager Vilosa): “Toen Mark Bertens van Modiform ons op de lancering van Pristine wees, hoefden we niet lang na te denken. De Pristine trays hebben dezelfde kwaliteit die we gewend zijn, ze zijn prima te verwerken in onze processen en het is een duurzame keuze. We hebben geen enkele twijfel gehad om over te stappen. Wij geloven dat we als producent belangrijke keuzes maken, ook voor onze klanten. Hoe duurzamer wij werken, hoe duurzamer zij automatisch meeliften.”

Die overtuiging heeft Modiform ook. Mark Bertens (commercieel manager Modiform): “Modiform heeft een stevige duurzame ambitie geformuleerd, waarvoor we samenwerken met de hele keten en we voor 2025 nieuw plastic willen verbannen. Het sluiten van de materialenkringloop is daarbij onontbeerlijk. Omdat de Pristine trays geen nieuw plastic en extra kleurstof bevatten, kunnen we ze ophalen bij kwekers en intern recyclen. Daarna maken we er weer nieuwe recyclebare producten van. Wij willen het, net als Vilosa, voor onze klanten makkelijk maken om automatisch duurzaam te kiezen. Dit is een hele goede stap en Vilosa is een van de eerste kwekers die het volledige verbruik van zwarte trays omzet naar Pristine.”

Geen kleuradditieven
Voorheen werden trays bijgestuurd met een kleine hoeveelheid kleuradditief, door dit achterwege te laten kan er een tintverschil ontstaan. Niet binnen één productierun, maar wel tijdens diverse productiemomenten. Volgens Rick is dat absoluut geen bezwaar of belemmering. De uniforme diepzwarte kleur is niet meer de norm, de mogelijke kleine afwijking laat juist zien dat het een duurzaam product is. Rick: “Wij kijken altijd naar de input en de output. Door het gebruiken van Pristine-trays vindt er geen degradatie op de gebruikte materialen plaats, want 100% van wat nu tray is, wordt weer tray.”

Overgang
Kwekers die een duurzame omslag willen maken, kunnen de transporttrays al gebruiken. De kweektrays volgen later, de transitieperiode om alle trays uit te voeren in Pristine zal binnen een jaar plaatsvinden. Rick van Luijk: “In Modiform vinden wij een goede partner om samen de keten te verduurzamen. We hebben met eigen ogen gezien hoe Modiform in de eigen fabriek het recycleproces heeft ingeregeld, dat wekt niet alleen vertrouwen, wij weten zeker dat de afgedankte trays een nieuw leven krijgen.”

 

Voor meer informatie:
Modiform
Ambachtsweg 15
3831 KA Leusden
Netherlands
T: +31 (0) 33 434 31 66
sales@modiform.nl
www.modiform.nl
 
 
Vilosa
Laan van de Heilige Lambertus 48
2691 MV ’s-Gravenzande
T: +31 (0)174-210 380
E: sales@vilosa.nl 
www.vilosa.nl
 
Publicatiedatum: