Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
nieuwbouwplannen kwekerij Bergcamp

Grond bouwrijp gemaakt, duurzame watervoorziening gegarandeerd

Aan de Hoogweg in De Lier is Van Daalen doende een stuk grond bouwrijp te maken. Het perceel meet vijf hectare en de koper, Kwekerij Bergcamp, is voornemens hier een zoveel mogelijk energie neutrale kas te bouwen. “Het plan is voor 90% rond, de uitbesteding vindt komende periode plaats.”

Foto's: LinkedIn Dirk-Jan van Daalen

Het perceel grenst aan een van de drie locaties die de plantenkweker in De Lier rijk is. Er zit echter een sloot tussen en die kon eigenlijk niet gedempt worden, maar dankzij een tweetal grote betonduikers van elk ruim 110 meter kan er straks wél gekoppeld worden. Daarnaast dempt Van Daalen een tussensloot en brengt het grond, weg- en waterbouwbedrijf op verschillende punten van het perceel verbeteringen aan, om zodoende de doorstroming van het water de polder in en uit ook naar de toekomst toe te garanderen.

E.e.a. gebeurt in nauw overleg met Gemeente Delftland. Partijen hebben uiteraard een gedeeld belang in een toekomstbestendige watervoorziening, maar het initiatief ligt vooral bij Bergcamp. Walter en Robert van den Berg zijn jonge dertigers en voornemens nog jaren aan de weg te timmeren.

Het in kaart brengen en inrichten van die watervoorziening is een proces van jaren, maar concreet is Van Daalen een paar weken geleden daadwerkelijk begonnen met de werkzaamheden. Voor wat betreft de bouw van een nieuwe kas zijn de plannen vergevorderd maar wacht men nog even. “Ongeveer een half jaar geleden hadden we de begroting rond maar toen schoten de prijzen van zo’n beetje alles door. Nu dalen die weer en ook hebben we de vergunningen nagenoeg rond. We hopen er dus binnen afzienbare periode wel mee aan te vangen.”

Reden voor de nieuwbouw is dat Bergcamp wil blijven meegroeien met de klanten. Die groei zet onverminderd door, weet Walter, en de kweker heeft meer ruimte nodig. “De groei zit eigenlijk op alle drie onze hoofdproducten. In zowel de pelargonium als de cyclamen als de campanula Addenda zien we mogelijkheden in productontwikkeling, branding, potmaten en specialties. Wat dat betreft hebben we meer nieuw in de pijpleiding waarover we ook in de loop van volgend jaar meer bekend hopen te kunnen maken.”

De nieuwe kas moet ongeveer 4.3 ha meten. Volgend jaar of mogelijk iets later moet de plaatselijke aardwarmtebron gereed zijn en zal Bergcamp hierop aansluiten. Walter en Robert gaan het project in elk geval vol vertrouwen tegemoet.

 

Voor meer informatie:
Bergcamp
Walter van den Berg
Oudecampsweg 11
2678 NN De Lier
T: 0174 51 80 85
E: walter@bergcamp.nl
www.bergcamp.nl