Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Klaver Flowers start met aanvoer limonium

“Doel is steady boven in de markt mee te draaien”

Sinds dit jaar is Klaver Flowers in Ethiopië gestart met de aanvoer van limonium. Na de nodige proeven is de kweker nu met drie soorten op de markt (Oshi Pink, Dark Blue en Safora Lilac) en de bedoeling is dit de komende tijd verder uit te bouwen. "Vanaf januari krijgen we verschillende variëteiten uit de Diamond serie beschikbaar", zo vertelt sales manager bij het bedrijf Joeri van Klink. "Ons doel is om boven in de markt mee te draaien."


Het vaste team medewerkers op de kwekerij in Ethiopië (hier nog bij het gips, een mooi kiekje met de limonium komt er ongetwijfeld nog)

Op zoek naar wat meer diversificatie is limonium een logische keuze. “Het past heel goed naast de teelt en verwerking van Gypsophila, voor de bodem is het goed vruchtwisseling toe te passen en limonium is hiervoor geschikt”, weet Joeri.

De afgelopen tijd is met verschillende soorten getest en inmiddels wordt op het bedrijf in Hawassa, zo’n 275 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Addis Abeba, op ongeveer 10 hectare limonium geteeld. “We veilen elke dag en dat is van het begin af aan ook een van de voornaamste doelstellingen geweest: een stabiele aanvoer garanderen, van zware kwaliteit en in felle kleuren.”

Daar is ruimte voor want, vervolgt Joeri, tot nog toe is deze markt altijd wat instabiel geweest. “Dan is er ineens veel product en dan weer weinig. Dat geeft prijsschommelingen en zorgt voor een zekere instabiliteit. We hopen de komende jaren in soorten en areaal verder uit te breiden, en dus ook grotere aantallen te kunnen leveren.”

Klaver Flowers uit Heerhugowaard kent men sinds generaties van de lelies. In 2007 werd een start gemaakt met het bedrijf in Ethiopië, maar de lelie bleek met name op transport niet ideaal. Men stapte over op het gips en groeide naar zo’n 40 ha productie. De stelen worden, samen met de limonium, naar Nederland gevlogen en verwerkt door Alkemade International.

Voor meer informatie:
Joeri van Klink
Klaver Flowers
joeri@klaverflowers.com 
www.klaverflowers.com