Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

PerfoTec wil €1,5 miljoen aan groeifinanciering ophalen met tweede obligatie-uitgifte

PerfoTec gaat obligaties en certificaten van aandelen uitgeven via de NPEX-effectenbeurs. Beleggers ontvangen van PerfoTec 8% rente op de nieuwe 5-jarige obligaties. PerfoTec wil maximaal €1,5 miljoen aan groeifinanciering met deze tweede obligatie-uitgifte ophalen.

Daarnaast introduceert de onderneming certificaten van aandelen voor een bedrag van maximaal € 1 miljoen. Zowel de obligaties als de certificaten van aandelen zijn na plaatsing verhandelbaar via de online NPEX-effectenbeurs.


Bas Groeneweg

PerfoTec wil met een deel van de opbrengst uit de uitgiftes de investeringen in de te verwachten groei in de Verenigde Staten financieren. PerfoTec staat bovendien aan de vooravond van de introductie van een innovatie van palletverpakkingen, die bederf van bulkgroente en -fruit tegengaat. Het octrooi hiervoor wordt naar verwachting in januari 2023 verleend.

Directeur Bas Groeneweg van PerfoTec: "Wij maken microgaatjes in de verpakking. De gaatjes zijn niet te zien door het menselijk oog. Voor alle soorten groenten en fruit is de aanpak anders. Via een respiratiemeter kan de ‘ademhalingssnelheid’ van de producten worden gemeten. Groenten en fruit leven nog, ook na de oogst. Ze gebruiken en ademen CO2 uit en daar moet je rekening mee houden als je het verpakt."

Volgens Groeneweg is dit het juiste moment om de kapitaalspositie van PerfoTec te versterken. De technologie en kennis van PerfoTec op het terrein van verpakkingen wordt omarmd door de logistieke keten vanwege de kostenvoordelen en de strijd tegen bederf van verse producten.

Voor meer informatie:
PerfoTec
Tel: + 31 (0)297 255 554
[email protected]  
www.perfotec.com 

Publicatiedatum: