Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitse producenten van jonge planten zien perspectief

Ondanks de gespannen energiesituatie zijn de bedrijven van de Vakgroep Jonge Planten (FGJ) in de Centrale Tuinbouwbond (ZVG) voorzichtig optimistisch over het komende seizoen. Dit werd duidelijk tijdens de najaarsbijeenkomst op 10 en 11 november 2022 in het Münsterland.


Foto: FGJ. De jonge planten producenten groep bezoekt de hortensia's van Kötterheinrich.

"De planning voor het perkplantenseizoen is rond", weet  FGJ-voorzitter Frank Silze. De voorraad moederplanten is niet verkleind, bedrijven kunnen eventueel inspelen op extra vraag.

De club kwekers bracht o.a. een bezoek aan het Saerbeck Bioenergy Park. Ook was er een uitwisseling met de studenten tuinbouw van de Hogeschool Osnabrück.

In het lezingengedeelte van de najaarsconferentie werden onder meer de productiekosten en de marktontwikkelingen besproken en de toekomstperspectieven nader bekeken. Er werden ook ervaringen uitgewisseld over het thema herbruikbare verpakkingen.

Lees hier verder op ZVG

Publicatiedatum: