Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Van den Ende Rozen investeert in LED

Afgelopen augustus zijn er bij Van den Ende Rozen maar liefst 5.000 LED-lampen geïnstalleerd. Na jarenlang onderzoek is naar eigen zeggen het optimale lichtspectrum van LED voor de Red Naomi! teelt gevonden, en dat heeft men doen besluiten om te investeren in LED- belichting.

De LED-belichting komt deels ter vervanging van de traditionele SON-T-belichting, maar tegelijkertijd houdt de kweker ca. 50% van de SON-T-belichting in stand voor een optimale combinatie van licht en warmte die nodig zijn om de groei te bevorderen. Zo kan Van den Ende Rozen in de winterperiode extra warmte blijven generen vanuit de SON-T- installaties en in de zomerperiode dezelfde stabiele lichtsom behalen zonder onnodige warmte te produceren.

Van den Ende Rozen teelt op acht hectare jaarrond Red Naomi! rozen voor het hogere segment in de markt. De kwekerij werd in 2020 uitgebreid met vier hectare nieuwbouw. Alle kassen zijn voorzien van de modernste teelttechnieken waaronder nu dus ook LED-belichting.

Voor meer informatie:
Fa. van den Ende Rozen
Waellandweg 5A
2681 LV Monster
[email protected]
www.vandenenderozen.nl

Publicatiedatum: