Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Logiqs en Physee dingen mee naar Nederlandse Innovatieprijs 2022

De tuinbouwspelers Logiqs en Physee zijn genomineerd voor de Nederlandse Innovatieprijs 2022. Ze gaan de strijd aan met de andere genomineerden: Basilisk Self-Healing Concrete, MIMETAS en The eNose Company. De nominaties zijn toegekend aan de vijf organisaties, omdat zij volgens de jury 'elk uniek of toonaangevend zijn op hun betreffende marktgebieden.'

Logiqs maakt meerlaags teelsystemen en perfectioneert de teelttechnieken voor in geconditioneerde binnenruimtes. De jury wijst erop dat bij het telen van groenten in zulke systemen er minder grond en water nodig is en er minder vervuiling is. 

Physee zet sensoren en kunstmatige intelligentie in om kantoren energiezuiniger te maken. Volgens CEO en oprichter Ferdinand Grapperhaus levert het ‘SENSE’ systeem van Physee naast een prettiger binnenklimaat ook tot 35 procent energiebesparing op verwarming, koeling en verlichting op. Wat neer komt op zo’n 15 tot 20 procent van het totaal verbruik. Physee werkt ook aan innovatieve coatings voor op kassen. 

Het is nu mogelijk om te stemmen op de genomineerden voor De Nederlandse Innovatie Prijs 2022. Dit kan via het het formulier onderaan deze pagina

De winnaar van De Nederlandse Innovatie Prijs 2022 wordt op woensdag 2 november bekendgemaakt tijdens de uitzending van De Wereld van Morgen.

Bron: De Nederlandse Innovatieprijs 2022

 
 
Publicatiedatum: