Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chrysal richt pijlen op zeevracht

Chrysal introduceert twee innovaties op de IFTF en de FHTF. De Chrysal Sea Freight Service is een oplossing die het mogelijk maakt om bloemen mooi te houden tijdens zeevracht, wat de CO2-voetafdruk van transport met maar liefst 92% kan verlagen. Deze Sea Freight Service is dit jaar genomineerd voor een Greenovation Award. Daarnaast introduceert de toeleverancier gespecialiseerd in bloemvoeding Arrive Alive Eco, een milieuvriendelijke en innovatieve bloemenverpakking die de conditie van snijbloemen tijdens transport behoudt. De IFTF en de Trade Fair vinden plaats van 9 november tot en met 11 november.

Chrysal Sea Freight Service
De toekomst van het transporteren van bloemen is zeevracht. Zeevracht verlaagt de CO2-voetafdruk met maar liefst 92% in vergelijking met luchtvracht, maar komt met veel uitdagingen. Het kost veel tijd en bloemen komen onder grote druk te staan. Met deze uitdagingen in gedachten, is Chrysal meer dan tien jaar bezig geweest met het ontwikkelen van de Chrysal Sea Freight Service. Het is een totaal oplossing en een unieke combinatie van naoogst- en serviceconcept dat bloemen vers houdt en de uitbraak van Botrytis tijdens zeevracht aanzienlijk vermindert. De bloemen worden behandeld met onze Rose Dip en anti-ethyleen behandeling en daarna gecontroleerd door Chrysal Technical Assistants door de hele keten heen, van oogst tot verscheping tot ontvangst in Europa. De service vermindert aanzienlijk de verspilling en het afkeuringspercentage van bloemen en maakt het mogelijk vitale gegevens te delen met alle betrokken partijen tijdens de hele transportfase.

Voorafgaand aan de IFTF en de Trade Fair vindt de conferentie Flowers by Sea plaats. Chrysal is sponsor van de conferentie en  zeevrachtspecialist Niels van Doorn neemt tevens plaats in het panel.

Greenovation Awards
Ook dit jaar vindt de uitreiking van de Greenovation Award plaats op 9 november op de Trade Fair in Aalsmeer. De Greenovations Awards worden uitgereikt aan een duurzaam geproduceerd product of concept door Royal Flora Holland. We zijn trots om te vertellen dat onze unieke Chrysal Sea Freight concept is genomineerd voor een award. Je kunt ons helpen de Greenovation Award te winnen door te stemmen op: Royal FloraHolland | Greenovation stemformulier. Stemmen kan tot 30 oktober. 

Arrive Alive Eco
De online verkoop van bloemen is wereldwijd enorm toegenomen. Consumenten gaan over op online en mobiel winkelen en met een simpele klik wordt een mooi arrangement thuis bezorgd. Echter is het wel essentieel om uw bloemen vers te houden tijdens de bezorging. Chrysal introduceert een duurzame oplossing; Arrive Alive Eco, een milieuvriendelijke en innovatieve bloemenverpakking die de conditie van snijbloemen tijdens transport behoudt. De wrap en zak zijn gemaakt van hernieuwbare bronnen en industrieel composteerbaar. De wrap is gemaakt van natuurlijke materialen en PLA op basis van mais. De zak is gemaakt van industrieel composteerbare biopolymeer en TUV Austria en OK Compost gecertificeerd. Arrive Alive Eco houdt bloemen vers en vermindert het waterverbruik en bloemenverspilling in de bloemenketen.

Bezoek de stand van Chrysal op de IFTF B1.42 en FHTF 1.1 en 1.2.

Voor meer informatie:
Chrysal
www.chrysal.com

Publicatiedatum: