Rechter: santinikweker moet 2 ton coronahulp terugstorten

Een santinikweker moet een door de overheid verleende tegemoetkoming ten gevolge van de coronacrisis terugbetalen. Hij ging daartegen in beroep, maar dit werd gisteren door de rechtbank ongegrond verklaard. Het gaat om een reeds uitbetaald voorschot van € 196.000,- ,een deel van het hem aanvankelijk toegezegde (maar later in zijn volledigheid weer ingetrokken) bedrag van € 392.000,-

Om recht te hebben op deze tegemoetkoming gold als voorwaarde dat de aanvrager een minimum omzetderving van 30% of meer t.o.v. voorgaande jaren moest kunnen overleggen. Dat kon hij niet, maar - en dat is het eigenlijke strijdpunt - hij voerde aan dat de bedrijfsvoering in die jaren geleidelijk aan gewijzigd was. In deze periode heeft hij zijn chrysanten stap voor stap ingeruild voor santinis, een transitie die pas in 2019 volledig werd voltooid. 

Conclusie is dat zijn beroep (gisteren, door het College van Beroep voor het bedrijfsleven) ongegrond verklaard werd en de kweker de kleine 2 ton dient terug te storten.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven