Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Balans natrium-kalium in de gaten houden bij Phalaenopsis

Phalaenopsis slaat heel veel natrium op. Dat kan ten koste gaan van de kaliumvoorziening. Toch liggen veilige natriumgrenzen in het gietwater een heel stuk hoger dan de gangbare praktijk. De bemonstering van de orchideeën was het laatste deel van een serie proeven om meer inzichten in natriumgevoeligheid te krijgen.

De rassen Leeds en Morelia kregen gietwater met 0, 3, 6½ of 10 mmol/l natrium. De EC werd daarbij op 1,5 mS/cm gehouden. Tevens werd een tweede serie proeven ingezet waarbij de EC mocht oplopen bij stijgend natriumgehalte. Dit om te voorkomen dat andere kationen (K, Mg, Ca) worden verdrongen. De resultaten zijn beschreven in een eerder artikel.

Bij de hoogste trap (10 mmol) was er aan het einde van de afkweekfase een negatief effect op bladkleur te zien. Tenminste als de EC gelijk werd gehouden. Als de EC mocht oplopen, was er visueel geen kwaliteitseffect.

Lees hier verder op Glastuinbouw Waterproof. 

Publicatiedatum: