Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bijeenkomst over Biobased en circulair verpakken bij Houweling Groep

De glastuinbouw gebruikt – net als veel andere sectoren – veel verpakkingen. Tot nu toe worden veel verpakkingen uit nieuwe grondstoffen gemaakt. Een deel daarvan is ook te maken met reststromen uit bijvoorbeeld de tuinbouw. Welke mogelijkheden zijn er? En hoe kunnen we dat het beste samen organiseren?

Daarover organiseren Greenport West-Holland en Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland (SIGN) op 18 oktober de inspiratiebijeenkomst Biobased en circulair verpakken bij Houweling Groep in Bleiswijk.

Tijdens de inspiratiebijeenkomst geeft een aantal sprekers hun visie op circulair verpakken, zoals Ted Duijvestijn (bekend van Duijvestijn Tomaten, practor MBO Glastuinbouw), Eelke Westra (Wageningen UR) en Else Boutkan (Greenport West-Holland). Tijdens de lunch zijn er tafelpresentaties waar enkele ondernemers hun circulaire producten laten zien. Aansluitend is er een rondleiding door de fabriek van Houweling Groep. Daarbij wordt onder meer gekeken hoe Houweling Groep verpakkingen die retour komen van klanten schoonmaakt en een tweede leven geeft.

Binnenkort wordt het definitieve programma bekendgemaakt. Deelname aan de inspiratiebijeenkomst is gratis. Aanmelden is vanaf heden mogelijk via de website van Greenport West-Holland.

Bron: Greenport West-Holland

Publicatiedatum: