Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veel aandacht voor huidige marktsituatie tijdens Ledenraad Royal FloraHolland

De huidige marktsituatie en de energiecrisis in Nederland waren dé topics tijdens de halfjaarlijkse tweedaagse van de Ledenraad van Royal FloraHolland. De tweedaagse vond plaats op 8 en 9 september.

De Ledenraadsleden gaven aan dat dit onderwerp erg belangrijk is voor de leden. Er is veel verschil tussen de individuele situatie bij kwekers en ook hoe zij met deze situatie rondom de energiecrisis omgaan. Ook was er aandacht voor de mogelijke gevolgen voor de coöperatie. Hoe dan ook gaat deze crisis impact hebben. De vraag die leeft is hoeveel en wanneer?

De eerste dag werd daarnaast volop gepraat over het thema ‘Samen in onze coöperatie’. Na de ledensessies afgelopen voorjaar is de strategiecommissie verder gegaan op basis van de opgehaalde input en heeft een document opgesteld met een denkrichting. Aan de hand van een aantal vragen werden in vier rondes verder gesproken en volgde een plenaire terugkoppeling. Deze input wordt gebruikt in de voorbereiding naar de ledensessies later dit jaar.

Tijdens de tweede dag gaf de directie een update over de energiecrisis en de lobby waar vanuit Royal FloraHolland vol op wordt ingezet, samen met andere partijen in de markt. Dit met de insteek om een stabiel ondernemersklimaat te bewerkstelligen, dat nodig is om stappen te kunnen zetten in de energietransitie. Ook gaf de directie haar visie op de marktontwikkeling, zowel in Nederland als internationaal, en werd stilgestaan bij de mogelijke impact die de energiecrisis heeft op zowel de leden, het bedrijf en de coöperatie.

Goed en constructief overleg
Na de update van de directie ging de Ledenraad met elkaar en het bedrijf in gesprek over verschillende strategische onderwerpen; de drie B’s (bestellen, betalen, bezorgen), tarieven op het onderdeel logistiek en internationale groei. Leden dachten mee met de diverse vraagstellingen rondom deze onderwerpen. De input vanuit de Ledenraad wordt door het bedrijf meegenomen in de verdere ontwikkeling en implementatie van de strategie.

Het waren twee intensieve dagen waarin, ondanks de hedendaagse problematiek, de ledenraad goed en constructief overleg voerde over mogelijke toekomstige richtingen van de coöperatie. Er is weer een stap gezet in dit proces. Later dit jaar komt de Ledenraad terug bij de leden om hierover samen in gesprek te gaan.

Bron: Royal FloraHolland 

 
Publicatiedatum: