Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Grootste ramp zou straks slecht weer zijn in Zuid-Europa, dan hebben we lege schappen"

"In de winter wordt bij ons nog maar twaalf van de tachtig hectare belicht. Dat doen we echt voor de klanten, want eigenlijk moeten we prijstechnisch de planten helemaal niet belichten." Leo van der Lans is aan het woord in het Algemeen Dagblad. Hij vertelt over de situatie op zijn bedrijf, maar ziet dat het voor andere telers helemaal klaar is.

De grootste ramp zou straks slecht weer zijn in Zuid-Europa, merkt de teler op in de krant. "Dan hebben we lege schappen in de supermarkten en te maken met hoge prijzen voor de groenten." Afgelopen winter was daar ondanks de crisis geen sprake van, omdat meer telers toch een winterteelt konden doen en de teelt in Zuid-Europa doorging. 

Zoals wel meer mensen in onder meer de glastuinbouw wijst Leo op gaswinning in Groningen als oplossing, mits netjes geregeld voor de mensen daar.

Ook voorzitter Adri Bom-Lemstra van Glastuinbouw Nederland komt aan het woord. Zij waarschuwt voor 'veel minder bloemen, planten, groenten en fruit' van Nederlandse telers. Bij BNR wijst VVD Tweede Kamerlid Jan Huitema in een 'shortcast' op de gevaren van een voedselcrisis. 

Lees hier het hele verhaal in de krant (€).

Publicatiedatum: