Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minder karton in de sierteeltketen door succesvolle topkraag

Het afgelopen half jaar is er een verschuiving te zien in gebruik van bloemenkragen: van hoge naar lage of topkragen en ook vaker geen kraag. Mede door de succesvolle topkraag komt er minder karton in de sierteeltketen. Alstroemeria aanvoerder Fedor van Veen (kwekerij Together2Grow) maakt al bijna drie jaar naar volle tevredenheid gebruik van de topkraag. In onderstaand verhaal van Royal FloraHolland deelt hij zijn ervaringen. 

De topkraag staat op het opzetrek en bespaart hierdoor meer dan de helft van het karton ten opzichte van de hoge beschermkragen. De topkraag zorgt voor minder afval in het milieu, maar biedt toch de benodigde bescherming aan de bloemen. Met de kartonbesparing van de topkraag zetten we een belangrijke stap op het gebied van duurzaamheid.

Together2Grow fan van de topkraag
Fedor van Veen (mede eigenaar Together2Grow) is blij met de topkraag: “Eerst gebruikte Together2Grow altijd hoge kragen, want ons product heeft wel de bescherming nodig van een kraag. Hiermee voorkomen we schade en onnodige uitval. Met het gebruik va de topkragen besparen we circa 150 gram per kraag. Dit betekent dat we nu al een totale besparing van ruim 50.000 kilo karton hebben gerealiseerd! En qua bescherming van ons product voldoet de topkraag net zo goed als de hoge kraag. Wij vanuit Together2Grow zijn heel tevreden met deze kraag” aldus Fedor.

Voordelen topkraag

  • Tot 60% minder karton ten opzichte van hoge kraag
  • Stevige locking
  • Goede bescherming
  • Eenvoudig te verwijderen
  • 100% FSC

Bron: Royal FloraHolland

Publicatiedatum: