Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stora Enso neemt De Jong Packaging Group over

De Jong Packaging Group, de grootste onafhankelijke producent van golfkarton in de Benelux, is overgenomen door Stora Enso. Samen zullen De Jong Packaging Group en Stora Enso de omzetgroei versnellen en hun
marktaandeel uitbouwen in de hernieuwbare verpakkingssector in Europa. Het productportfolio en de geografische aanwezigheid van De Jong Packaging Group zullen het productaanbod van Stora Enso aanvullen en versterken, met name op het gebied van verpakkingen voor verse producten, e-commerce en industriële verpakkingen.

De overname zal de aanwezigheid van Stora Enso op de Europese markt aanzienlijk versterken en toegang bieden tot Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Samen zal de productie-capaciteit voor golfkarton van De Jong Packaging Group en Stora Enso’s Packaging Solutions meer dan 2 miljard m2 bedragen, inclusief De Jong Packaging Group’s lopende uitbreidingsprojecten die naar verwachting tegen 2025 voltooid zullen zijn. De combinatie van de twee zal een platform vormen voor aanhoudende duurzame groei in de gefragmenteerde Europese markt voor golfkarton-verpakkingen. De ondernemingswaarde van de transactie bedraagt circa EUR 1.020 miljoen, waarvan EUR 250 miljoen aan IFRS-lease activa en -verplichtingen.

“We zijn trots op wat we de afgelopen 26 jaar bij De Jong Packaging Group hebben bereikt. In Stora Enso hebben we een eigenaar gevonden die onze groeiambities deelt. De Jong Packaging Group en Stora Enso vullen elkaar aan, samen zullen we onze klantpropositie versterken en veel mogelijkheden bieden voor onze medewerkers. We kijken dan ook uit naar de volgende fase in de groei van De Jong Packaging Group,” aldus Henk de Jong, eigenaar van De Jong Packaging Group en Ad Smit, CEO van De Jong Packaging Group.

“In lijn met onze strategie, investeren we in de groei van ons marktaandeel in hernieuwbare en circulaire verpakkingsoplossingen. De Jong Packaging Group heeft een solide aanwezigheid in de golfkartonsector en een indrukwekkend klantenbestand. De overname van hun activiteiten ondersteunt onze toekomstige strategische richting om hernieuwbare verpakkingsoplossingen binnen Europa te bevorderen,” zegt Annica Bresky, President en CEO bij Stora Enso.

“We zijn enthousiast over deze overname. Met onze gedeelde focus op flexibiliteit en klantwaarde, en met de uitstekende teams in beide bedrijven, zullen we een sterk platform creëren voor toekomstige groei. De Jong Packaging Group heeft een sterke reputatie op het gebied van groei in golfkarton verpakkingen, die ons in combinatie met onze ervaring op het gebied van innovatief design, digitale oplossingen en duurzaamheidsdiensten in staat zal stellen ons aanbod te versterken,” aldus David Ekberg, EVP Packaging Solutions division bij Stora Enso.

Nielen Schuman trad op als de financieel adviseur voor de aandeelhouders van De Jong Packaging Group en De Brauw Blackstone Westbroek trad op als hun juridisch adviseur. De transactie is onderworpen aan goedkeuring van de mededingingsautoriteiten en het overleg met de ondernemingsraden en zal naar verwachting begin 2023 worden afgerond.

Voor meer informatie:
De Jong Verpakking
+31 (0)186 573 990
info@dejongverpakking.com  
www.dejongverpakking.com/nl 

Publicatiedatum: