Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Plant World fuseert met Smit Kwekerijen: "Doel is Europees marktleiderschap in tropische potplanten"

Smit Kwekerijen, kweker van tropische groene kamerplanten, wordt onderdeel van Plant World (het voormalige Van der Arend Tropical Plantcenter en JoGrow). Na de recente overname van het assortiment van Hoefnagels is dit de volgende stap in het realiseren van de groeistrategie van Plant World.

Kees Pingen en Obed Smit treden toe tot de directie van Plant World. Door deze samensmelting ontstaat volgens beide partijen 'een zeer sterke speler, die streeft naar het marktleiderschap in Europa op het gebied van tropische potplanten.'

Gezamenlijk voert het bedrijf een zeer breed en uniek productassortiment in Europa. Door de samenvoeging wordt het mogelijk om meer in (product)ontwikkeling en verduurzaming te investeren en kan men medewerkers meer mogelijkheden bieden in de komende jaren. Het management team wordt met de toetreding van Kees Pingen als algemeen directeur van Plant World en Obed Smit (product development) verder uitgebreid. Gesteund door Synergia Capital Partners zal Plant World haar groeistrategie in de komende periode verder vorm gaan geven.


Hetty Smit, Obed Smit, Kees Pingen, John Grootscholten, René van der Arend

Obed Smit en Kees Pingen, oprichter en algemeen directeur van Smit: “In een samenwerking tussen de bedrijven onder Plant World liggen heel veel kansen en mogelijkheden om het nog beter te doen. In de productontwikkeling zal er samengewerkt worden aan verdere uitbreiding en verbetering van het assortiment. De beschikbare productielocaties zullen optimaal benut worden en de operationele processen kunnen verder professionaliseren, waarbij alle bedrijven veel van elkaar kunnen leren. Innovatie, kwaliteit, verduurzaming, gemotiveerde medewerkers en samenwerking met klanten blijven daarin heel belangrijk.”

René van der Arend en John Grootscholten, de directeuren van Plant World: “Met de samenvoeging van Plant World en Smit maken we een forse stap in het realiseren van onze groeiambities. Smit heeft een zeer goede naam en is in het bezit van een complementair assortiment, waarbij van een deel kwekersrechtelijk beschermd is. De bedrijven vullen elkaar aan en het assortiment is complementair aan ons huidige assortiment. Met deze overname zijn we in staat om alle partijen in de markt te bedienen, van exclusieve bloemenwinkel tot de retail. Door de toetreding van Obed zal er meer kennis komen om het productassortiment verder te ontwikkelen. Kees brengt jarenlange ervaring met zich mee binnen diverse professionele bedrijven als algemeen directeur en dit zal bijdragen om Plant World verder te professionaliseren en de juiste koers te laten varen."

Voor meer informatie:
Smit Kwekerijen
www.smitkwekerijen.nl 

Publicatiedatum: