Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kwekerij Hoefnagels draagt zijn assortiment aan Plant World over

Kwekerij hoefnagels, kweker van bladbegonia’s onder de merknaam Magic Colours, draagt de moederplanten en kwekersrechten over aan Plant World (het voormalige Van der Arend Tropical Plantcenter en JoGrow). Het toevoegen van dit assortiment betekent een aanvulling op het huidige assortiment van Plant World.

Antoon Hoefnagels, oprichter van de kwekerij in 1984 samen met Ans Hoefnagels, en eigenaar van de kwekerij van 8800 vierkante meter in Lent: “Met de overname van Magic Colours Begonia’s van Hoefnagels door Plant World voorzien wij een mooie toekomst voor onze geliefde variëteiten. In deze nieuwe setting zien wij voor Magic Colours groeikansen en volop mogelijkheden voor verdere ontwikkeling en innovatie. De keuze voor Plant World is met name gedreven door de gemeenschappelijke interesse in assortiment, aandacht voor productkwaliteit en de juiste prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast heeft Plant World de juiste faciliteiten om Magic Colours een nieuw passend en modern thuis te bieden. Ten behoeve van een succesvolle overname zal ik de komende periode nauw betrokken blijven en samen met Plant World zorgdragen dat de Magic Colours-rassen succesvol geïntegreerd zullen worden in Plant World.”

René van der Arend en John Grootscholten, de directeuren van Plant World: “Met de overname van de moederplanten en 35 kwekersrechten van Hoefnagels geven we invulling aan de ambitie om het assortiment verder uit te breiden met unieke soorten. Antoon heeft een vooraanstaande naam in de wereld van bladbegonia’s, met een zeer goed en vast klantenbestand. Daarnaast zijn er mogelijkheden om onze klantenkring te verbreden vanwege de goede contacten van Hoefnagels. Op vele fronten zijn er synergie voordelen te bereiken en we kunnen het marktpotentieel beter invulling geven. De bladbegonia’s zullen op onze nieuwe locatie aan de Bonnenlaan worden afgekweekt. Tot slot zijn we zeer verheugd dat Antoon de komende jaren verbonden wil blijven aan onze organisatie.”

Synergia Capital Partners ondersteunt de groeiambities van Plant World, ontstaan uit de eerdere overnames van Van der Arend Tropical Plantcenter en JoGrow. 

Bron: Synergia Capital Partners 

Publicatiedatum: