Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tiende productcompetitie Floriade zet opnieuw kwekers in het zonnetje

Kwekerscollectief Gladz uit de Bollenstreek; Queens Flower BV uit Velden en KP Holland uit Naaldwijk zijn de winnaars van de tiende productcompetitie in The Green House op Floriade Expo 2022. Deze door Royal FloraHolland georganiseerde competitie bestaat uit dertien rondes, waarvan de laatste op 27 september is. De in totaal 87 inzendingen uit Nederland, Denemarken en Japan zijn terug te vinden in een kleurrijke show, die in de komende week nog volop te bewonderen is. 

Juryvoorzitter Aad van der Knaap en Albert Haasnoot, secretaris Floriade Adviesraad Bloemen en Planten bij Floriade Expo 2022, reikten tijdens een bijeenkomst met de prijswinnaars in The Green House de prijzen voor de winnende producten uit. De drie best beoordeelde inzendingen per productgroep ontvingen een Floriade Award in de kleuren goud, zilver of brons en een hierbij behorend certificaat.  

De eerste prijs van de productgroep Gladiool is uitgereikt aan Gladz uit de Bollenstreek voor hun Gladiolus (Large-Flowered Grp) 'Peche Melba' met een score van 9.20. Gladz is een samenwerkingsverband, waarin veredeling, bollenteelt en bloementeelt zijn gebundeld. De aanvoer van de producten van Gladz is in handen van zeven kwekers uit de Bollenstreek. Gladiolus ‘Peche Melba’ is van De Ridder Bloemen- en bloembollenkwekerij uit Noordwijkerhout.

De eerste prijs van de productgroep Snijhortensia is gewonnen door Queens Flower BV uit Velden voor hun Hydrangea macrophylla 'Royal King' met een score van 9.63.

De eerste prijs van de productgroep Kalanchoë was voor KP Holland uit Naaldwijk voor hun Kalanchoë blossfeldiana gevuld 'Rosalina Alano Bicolor' met een score van 9.43.

De beoordeling van de producten vond plaats door een vakjury, die is samengesteld uit professionals met verschillende achtergronden in de keten, van productie tot afzet.  


Gladz uit de Bollenstreek en KP Holland uit Naaldwijk


Hortensia  Royal King van Queens Flower uit Velden

Floriade Excellence Award 2022 
Tijdens deze bijeenkomst is ook de Floriade Excellence Award 2022 uitgereikt. Deze award, beschikbaar gesteld door Stimuflori, is bedoeld voor de meest opvallende productinzending per competitiedag. Voorzitter Wim Kea van Stimuflori reikte de award uit aan Sonneveld Hydrangea uit Bleiswijk voor hun Hydrangea macrophylla magical 'Light My Fire'.

Het juryrapport sprak vol lof over deze inzending, die pas twee maanden leverbaar is. In het rapport ging de jury in op de enorme ontwikkeling van de hydrangeateelt en de behaalde resultaten. Met deze Hydrangea ‘Light My Fire’ is er, aldus de jury, zelfs sprake van een sensationele toevoeging aan het assortiment. De bloem heeft een hele mooie kleurschakering met wel drie kleuren; te weten, wit, groen en rood; later, bij een eventuele doorkleuring, is de bloem zelfs donkerrood. Verder heeft deze variëteit mooi groen blad, dat uitstekend bij de bloemkleuren past. Dit product heeft volgens de beoordelaars 'alle kenmerken om zich naar de consument toe als een eyecatcher te ontwikkelen.'


Sonneveld Hydrangea uit Bleiswijk met Hydrangea macrophylla magical 'Light My Fire'

Consumentenkeuring  
Gladiolus (Large-Flowered Grp) 'Red Balance'  van Gladz uit de Bollenstreek,  Hydrangea macrophylla 'Royal King'  van Queens Flower BV uit Velden en Kalanchoë Queen More Flowers Lausanne’ van Queen Flowers uit Hinnerup, Denemarken zijn alle met de hoogste score in een onder consumenten gehouden keuring in The Green House geëindigd. Deze keuring bestond uit 30 inzendingen met de hoogste scores uit de drie gehouden productcompetities.  

De volgende productcompetitiedag vindt plaats op donderdag 1 september en betreft Lelie, Bessen, grassen, zaaddozen en sierfruit. Aanmelden kan hier. 

De agenda van de competitiedagen kun je hier vinden.  

Voor meer informatie:
Floriade Expo 2022
www.floriade.com

 

Publicatiedatum: