Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pas opgerichte coöperatie gaat nieuwe Europese trayserie met poolmodel starten

Op 23 augustus is officieel een coƶperatie opgericht om tot een nieuwe Europese meermalige plantentrayserie inclusief bijbehorend poolmodel te komen. De coƶperatie krijgt de opdracht de nieuwe trays te ontwikkelen en te introduceren. Het gaat om de Euro Plant Tray. 

Stiftung Initiative Mehrweg (SIM) is de initiatiefnemer achter het project. SIM startte in maart 2021 met het onderzoek naar de realisatie van een nieuwe Europese meermalige plantentrayserie inclusief bijbehorend poolmodel. 

Het onderzoek kwam er op initiatief van diverse partijen, zoals branchevertegenwoordigers binnen de Europese sierteeltsector en de Duitse retail. Betrokken partijen hebben de intentie om met deze meermalige plantentrays te gaan werken om hun duurzaamheidsambities mede vorm te geven. Vanuit Nederland zijn de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB) en Royal FloraHolland vertegenwoordigd in diverse werkgroepen.

Wanneer de productie en introductie van de plantentrays precies van start gaan was eind juli nog niet bekend, zo gaf Royal FloraHolland destijds aan

Publicatiedatum: