Oponthoud in de haven van Mombasa door verkiezingen

De uitslag van de Keniaanse presidentsverkiezingen van 9 augustus was afgelopen vrijdag nog steeds niet bekend en ook vandaag is er nog geen definitieve uitslag.

Een exporteur vertelde afgelopen week aan zustersite FreshPlaza dat ze momenteel enige verstoring ondervinden van de operationele activiteiten in de haven van Mombasa als gevolg van het lopende verkiezingsproces. 

Zeevracht
"Binnen de Keniaanse Havenautoriteit (KPA) hebben we een gebrek aan ploegen om door te gaan met de normale losoperaties, vooral in de conventionele terminals. Daardoor loopt het lossen van sommige schepen vertraging op. Wegens een aanzienlijk tekort aan kwaliteitscontroleurs van het KEBS (Kenya Bureau of Standards), lopen ook de inklaring en de uiteindelijke levering achter op schema. Onze teams staan klaar en blijven in contact met de bevoegde overheidsinstanties, die de situatie actief opvolgen. We zullen ook verdere updates over de situatie blijven geven." 

Luchtvracht - JKIA
"Het is relatief rustig op JKIA, maar er zijn aanzienlijk minder ambtenaren aanwezig dan normaal en daarom verwachten we enige vertragingen wat de controles en het vrijgeven van de goederen betreft. Het team blijft volledig gefocust om te zorgen voor een tijdige inklaring van de zendingen. Verdere updates volgen nog."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven