Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Phalaenopsis kan meer natrium aan dan verwacht

Voor phalaenopsis bestaat geen richtlijn voor het natriumgehalte in het gietwater. Telers houden uit voorzorg als bovengrens maximaal 2 mmol/l aan. Uit proeven blijkt dat er meer ruimte is. Potorchideeën waren voorheen vrijgesteld van recirculatie omdat aangenomen werd dat ze heel zoutgevoelig zijn. Maar die uitzonderingspositie is van de baan. Daarom is het nodig om meer inzichten te krijgen. Eerdere proefresultaten bij andere gewassen zijn erg moeilijk te vertalen naar de orchideeën.

“Er zijn telers die al een aantal jaren recirculeren”, ziet Wim Voogt van Wageningen Universiteit & Research die de serie proeven leidt. “Dat gaat vooralsnog zonder problemen, maar het is wel nodig om te weten tot hoe ver je kunt gaan. Een hoog natriumcijfer kan groeiremming geven of problemen die gerelateerd zijn aan een te laag kaliumgehalte.”

Klik hier voor het hele artikel.

Publicatiedatum: