RFH steekt kleine kweker helpende hand toe in bemachtigen milieucertificaat

Royal FloraHolland doet kleinschalige lidkwekers een aanbod om ook te starten met digitale milieuregistratie en binnen een jaar een milieucertificaat te behalen. Het gaat om een eenmalig aanbod in de vorm van persoonlijke begeleiding door het hele proces van certificering, én een financiële tegemoetkoming van €350.

Kwekers in Nederland en België kunnen gebruik maken van het aanbod als ze lid zijn van Royal FloraHolland en een jaaromzet bij Royal FloraHolland hebben onder €100.000 (peildatum 31/12/2021). Zodra kwekers een certificaat hebben behaald, wordt dat direct zichtbaar op de klok en op termijn in andere verkoopkanalen. Op deze manier vinden kopers snel en efficiënt aanbod van gecertificeerde kwekerijen.

Toenemende vraag naar milieucertificering
In de markt ziet men een toenemende en steeds dwingender vraag van kopers naar milieucertificering om aan te tonen dat zij verantwoord inkopen. Veel kwekers voldoen al aan hoge duurzaamheidseisen en het aantal leden van Royal FloraHolland met een milieucertificaat groeit. Het percentage kleinschalige lid-kwekers met een milieucertificaat blijft nog achter.

Aanmelden
Kleinschalige lid-kwekers kunnen zich aanmelden tot uiterlijk 30 september 2022 via deze link.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven