Royal Van Zanten viert 160-jarig bestaan in Hillegom en onthult ‘Reuzenbol Royal Passion’

In 2022 bestaat Royal Van Zanten 160 jaar. Dat jubileum is afgelopen week uitbundig gevierd in Hillegom. Ter gelegenheid van het kroonjaar van de organisatie werd de door kunstenaar Jan Hoogervorst beschilderde tulpenbol ‘Royal Passion’ onthuld. De Reuzenbol is onderdeel van de kunstroute in de bollenstreek.

160 jaar geleden, in 1862, kocht Gerrit Veldhuyzen van Zanten het stuk grond langs het spoor in Hillegom. Daar legde hij de basis voor Van Zanten. Al vanaf het einde van de 19e eeuw maakte het bedrijf furore met bloembollen in Noord-Amerika en werd het gezien als voorloper in de bloembollensector. Ter gelegenheid van de 18e verjaardag van Koningin Wilhelmina, in 1901, ontving het bedrijf het predicaat ‘Koninklijk’, vanwege die voorlopersrol.

Op woensdag 15 juni en donderdag 16 juni werd het jubileum met verschillende groepen gevierd. Een kleine kring met onder andere Burgemeester van Hillegom, Arie van Erk, en wethouder Karin Hoekstra, de directie van Royal Van Zanten en een groep zakelijk belanghebbenden startte de feestelijkheden op woensdag 15 juni.

Op donderdag 16 juni werd het feest uitgebreid. Een grote groep collega’s, oud-collega’s en dorpsgenoten kwam bij elkaar. Vanwege de grote betrokkenheid uit de omgeving werd het jubileum een feest voor velen.

Klaas Jan Vijn, Algemeen directeur bij Van Zanten Flowerbulbs: “Royal Van Zanten is als bedrijf niet weg te denken uit Hillegom. Veel mensen uit de omgeving hebben een lange band met het bedrijf en dragen Royal Van Zanten een warm hart toe.”

Arie Dwarswaard, auteur van het boek Van vader op zoon, Veldhuyzen van Zanten, vertelde tijdens de viering over de geschiedenis van het bedrijf.

Reuzenbol Royal Passion
Ter gelegenheid van het 160-jarig jubileum adopteerde Royal Van Zanten een ‘Reuzenbol’. Tijdens de jubileumviering werd het kunstwerk onthuld. De manshoge tulpenbol is beschilderd door kunstenaar Jan Hoogervorst uit Lisse en draagt de naam ‘Royal Passion’. Op de bol zijn afbeeldingen van het Royal Van Zanten pand te zien en een aantal van de paradepaardjes uit het rassenportfolio van het bedrijf: naast de Lelie en de Tulp, de Alstroemeria, Chrysant en Statice. De bol is één van de tachtig bollen die langs 2 fietsroutes te bewonderen zijn. Deze bol is geplaatst bij het Royal Van Zanten pand aan de 1e Loosterweg 1a in Hillegom.

Voor meer informatie:
Royal Van Zanten Flowerbulbs
1e Loosterweg 1a
2182 BL  Hillegom
www.royalvanzanten.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven