taart voor 50e deelnemer

Stand van zaken Rainlevelr: 54 deelnemers, 300 hectare glas aangesloten

"Waarom wij aan Rainlevelr meedoen? Dat heeft twee redenen, eigenlijk", reageert Tim van Adrichem op de vraag naar zijn motivatie om deel te nemen. "De ene is een praktische. Omdat er toch al werkzaamheden op ons bedrijf plaatsvonden, kon dit tegelijkertijd uitgevoerd worden. Deelnemen aan Rainlevelr heeft als extra voordeel dat ik het niveau in mijn silo kan beheersen, dat was de andere reden. En als het je dan niets extra’s kost, omdat Delfland de kosten van de extra voorzieningen vergoedt, dan is de keuze snel gemaakt."

Accountmanager Hugo Vreugdenhil (links) en Tim van Adrichem vieren 50 x Rainlevelr met een taart voor het voltallige personeel - foto Thierry Schut

"Natuurlijk speelt in je afweging ook mee dat je graag een steentje bijdraagt aan het voorkomen van wateroverlast. Dat we nu als nummer 50 in het zonnetje gezet zijn met een lekkere taart voor ons bedrijf is natuurlijk super leuk."

Teller staat op 54
"Vooral in 2020 en 2021 hebben we grote sprongen gemaakt in aantallen deelnemers en hectare aangesloten glas", vertelt Saskia Jouwersma, projectleider Rainlevelr. "Van 14 deelnemers eind 2019 en 89 hectare glas stond de teller in januari 2022 op 50 deelnemers en 281 hectare. Per 1 juni zijn de cijfers opgelopen tot 54 deelnemers en 300 hectare netto glas aangesloten op Rainlevelr. Dat is bijna 8% van het areaal glas binnen Delfland (3.875 ha in 2019).
De berging die hiermee beschikbaar komt als alle Rainlevelr deelnemers ruimte maken voor opvang van 10 mm neerslag is 30.000 m3."

Lans stond aan de wieg van het concept, daar hebben we tijdens de pilot van 2012 tot 2017 de eerste ervaringen opgedaan. Onlangs heeft Lans op een tweede locatie ook een Rainlevelr in gebruik genomen. Meerdere bedrijven hebben inmiddels op verschillende locaties een aansluiting.

bron: Rainlevelr.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven