Luus Hooyman, Veilingmeester Aalsmeer

"Zomer is begonnen, het gaat allemaal niet meer vanzelf"

Het mag duidelijk zijn na week 20: de zomer is ingetreden. Van de prima prijsvorming in het voorjaar naar de zomerperiode met een totaal ander karakter; het gaat niet allemaal vanzelf, aldus veilingmeester Luus Hooyman.

We sluiten een hectische periode af: meer aanbod, beschikbaarheid van karren en openstaande vacatures. Het aanbod op de klokken groeit, omdat de afzet in de directe stromen stagneert. De klok blijft een prachtig instrument; iedere dag start de markt met een schone lei en elke dag is er gegarandeerd vers product. Welk ander instrument kan dat? Hierom zou de klok meer gewaardeerd moeten worden. Daarnaast is het brede assortiment van grote waarde, de koper kan op de klok immers alles krijgen. Waar kan je in een ochtend het totale assortiment bij elkaar zien en ook nog eens verkrijgen? Ook daarom verdient de klok gewaardeerd te worden.

Nog één vroeg veildag
Bij de veiling valt het niet mee om voldoende handjes te hebben en te houden om al die producten die in grote getalen binnenkomen op tijd bij de klanten te brengen. Om de service hoog te houden, zijn er naast de vier vroeg veildagen nog eens twee dagen toegevoegd. We starten dan een uur eerder (mijn wekker gaat af in de zeer vroege uurtjes). De veilingmeesters dragen graag hun steentje bij. Een week van tevoren melden wij al tijdens het veilen dat we een uurtje eerder starten. Immers alle handen aan de knoppen om ook dan een goede prijsvorming te krijgen. Aanstaande dinsdag 7 juni is de laatste vroeg veildag van dit jaar. Om 5.00 uur beginnen we.

Lagere prijzen
De afgelopen periode sluiten wij af met een lagere prijsvorming (dat is wel even wennen) zowel bij bloemen als planten. Ik heb het dan met name over een lagere prijsvorming bij de retailhandel, de bloemen voor bruiloften vallen hier buiten. Deze blijven goed aan de prijs. Voor de komende periode verwachten wij geen opleving in de prijs: de vakantieperiode breekt aan en velen zullen kiezen om niet thuis te blijven. Dat bloemetje of plantje zal dan gekocht moeten worden voor de oppasser van het huis.

Connect to Grow
U bent welkom om aan te voeren of te kopen op de klok! Neem contact op met de klantenservice van Royal FloraHolland: 088-789 89 89 en vraag naar een accountmanager of een veilingmeester.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven