Afscheid Hans Durieux als lid van Sectorraad Bloemisterijgewassen

Op 12 mei nam Hans Durieux afscheid van de Sectorraad Bloemisterijgewassen. Na tien betrokken jaren geeft hij het stokje door aan Reinoud Hagen, managing director cut flowers bij Dümmen Orange.

Plantum benoemde Hans Durieux per 1 mei 2012 als lid van het toenmalige Sectorbestuur. Hij volgde Sandra Poot op, die op het secretariaat van Plantum werkte. Hans bekleedde de zetel 'lid / veredelaar'. Niet vreemd, want hij was van 2006 tot en met zijn pensioen in 2017 de topman van Dekker Chrysanten in Hensbroek. Internationaal gezien één van de grootse veredelaars en vermeerderaars van chrysant.

Zijn start in 2012 was de tijd van Plantkeur, van de 'back-to-basics'-discussie in de bloemisterijsector (men wilde een lean and mean-benadering door Naktuinbouw: efficiënter keuren, kostenbewuster werken en geen grote hoeveelheid zware bovenwettelijke taken) en de bespreking van het befaamde EU-rapport Trojan over de samenloop van kwekersrecht en octrooirecht dat voor het DUS-onderzoek van Naktuinbouw van belang is.

bron: Naktuinbouw


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven