Nieuwe vrachtdienst tussen Normandië en Ierland

In Le Havre start Brittany Ferries een nieuwe vrachtdienst tussen Normandië en de stad Rosslare in Ierland. Deze dienst, die steunt op de dynamiek die is ontstaan door de reorganisatie van de handel tussen Ierland en het Europese continent, biedt vanaf 12 november een wekelijkse retourreis aan.

De Cotentin kan op elke reis tussen Le Havre en Rosslare 120 vrachteenheden met chauffeur vervoeren. De oprichting van deze nieuwe dienst tussen Le Havre en Rosslare is het concrete resultaat van de inspanningen van Haropa Port en Brittany Ferries in de nasleep van Brexit, in nauwe samenwerking met een reeks Ierse  belanghebbenden. De nieuwe dienst biedt een extra oplossing om Ierland via Frankrijk met de EU-markt te verbinden, een oplossing waar de spelers in de logistieke sector in Frankrijk en Ierland lang naar hebben uitgekeken.

Haropa Port en het stadsbestuur van Le Havre staan volledig achter de consolidatie van deze nieuwe handelsstromen die zullen profiteren van de logistieke capaciteit die het industrie/havencomplex van Le Havre biedt en van de industriële synergieën tussen Ierland en Normandië, met name wat verse en medische producten betreft.

"Haropa Port is verheugd te hebben bijgedragen aan het tot stand komen van deze nieuwe dienst die wordt geëxploiteerd door Brittany Ferries, een langdurige partner voor vrachtactiviteiten in Le Havre," verklaarde Stéphane Raison, CEO van Haropa Port. "Als toonaangevende Franse haven willen wij onze rol ten volle spelen en het verheugt ons des te meer dat deze nieuwe dienst een snelle maritieme verbinding biedt tussen het Parijse consumentengebied en Ierland."

"De totstandkoming van deze verbinding vandaag tussen Le Havre en Rosslare is een belangrijke mijlpaal voor Brittany Ferries, Le Havre en haar haven. Tot nu toe ontbrak het aan een vrachtlijn naar Ierland, want Brexit biedt elke dag nieuwe mogelijkheden, met een verdrievoudiging van het aantal voertuigen dat vanuit Ierland in minder dan een jaar tijd over zee wordt vervoerd! Het versterkt ons dienstenaanbod vanuit Cherbourg en ons project voor een multimodale spoorsnelweg die binnenkort Spanje met Normandië zal verbinden," voegt Jean-Marc Roué, voorzitter van de raad van toezicht van Brittany Ferries, eraan toe.

Voor meer informatie: haropaport.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven