PAN Nederland: "Gangbare bloembollen vol residu gewasbeschermingsmiddelen"

Stichting PAN Nederland, dat schadelijke gewasbeschermings-middelen wil uitbannen, concludeert na monsternames bij gekochte bloembollen dat er veel middelen op gangbare bloembollen zitten. 

In 21 monsters met bloembollen die zowel online als in tuincentra werden gekocht werden volgens PAN Nederland 22 verschillende residuen van gewasbeschermingsmiddelen gevonden. 

Blauwe druifjes deden het het slechts in de test. In de test kwamen 'cocktails' van tot wel 14 verschillende middelen in 1 monster voor.

Van de 21 monsters bevatten er 3 geen bestrijdingsmiddelen. PAN Nederland vond ook middelen die niet in de EU, en dus ook niet in Nederland, toegelaten zijn. Bekijk hier alle bloembollenresultaten. 

Eerder dit jaar deed de stichting al een vergelijkbaar onderzoek naar aardbeien. Op dat rapport kwam vanuit de kant van gewasbeschermingsproducenten kritiek. Jolanda Wijsmuller van Bayer Crop Science stelde destijds in reactie op het aardbeienrapport in Akkerwijzer dat het rapport over vondsten van residu onnodig de indruk wekte dat Nederlandse aardbeien onveilig zijn. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven