omzetcijfers RFH augustus

Kassa rinkelt vrolijk verder

Tholen - De omzetcijfers op de klokken van Royal FloraHolland zijn praktisch allemaal hoger dan die t.o.v. dezelfde maand vorig jaar. De grote, en misschien wel meest spectaculaire prijsrollercoaster van het voorjaar vorig jaar in 100 jaar bloemen veilen, keerde in de zomermaanden min of meer terug naar normaal. De grote bloemenpiek volgend op het drama van maart/april hield echter nog even aan, de reeds sterk gestegen vraag naar planten was en is stabiel hoog.

Dat blijkt uit de maandcijfers van de coƶperatie over afgelopen maand. De omzet in snijbloemen pakte nog altijd ruim 42% hoger uit, een plus die in alle subcategorieƫn waarneembaar is en tamelijk spectaculair genoemd kan worden. Voor de 11,6% meer stuks die werd aangevoerd werd gemiddeld 27,3% meer betaald.

In de kamerplanten werd ook geplust, maar zijn de verschillen minder spectaculair. De omzet afgelopen maand was bijna 15% hoger dan die van augustus 2020. Voor de kleine 11% meer stuks werd gemiddeld 3,7% meer betaald.

De tuinplanten tot slot maakten weliswaar 16,3% meer omzet, maar moest daar ook precies 16,3% meer stuks voor presenteren. Oftewel, de gemiddelde prijs voor een tuinplant was in augustus 2020 exact gelijk aan die van augustus 2021.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven