Eerste digitale expediteursplatform voor AGF-producten

Shypple neemt Milestone over

Shypple, de digitale expediteur uit Rotterdam, kondigt vandaag de overname aan van Milestone, een toonaangevende speler in de logistiek voor AGF-producten. Daarmee wordt Shypple de eerste digitale expediteur in de markt voor lucht- en zeevervoer van bederfelijke waren. Door samen te gaan met Milestone voegt Shypple mogelijkheden toe aan het platform, versnelt de organisatie de marktgroei en versterkt het de wereldwijde aanwezigheid door het toevoegen van kantoren in Azië, Centraal Amerika en Europa. Daarnaast kondigt het technologie gedreven platform aan €25,5 miljoen in vier maanden opgehaald te hebben om groei en innovatie in de vrachtvervoerssector te versnellen.

Shypple versnelt marktgroei door Milestone integratie
Door de integratie van de activiteiten van Milestone wordt Shypple de eerste digitale expediteur voor AGF-producten en breidt het tegelijkertijd zijn wereldwijde aanwezigheid uit in Azië met zeven kantoren in China en verschillende locaties in Europa en Centraal-Amerika. Naar verwachting groeit de omzet naar €250 miljoen in 2022.


De teams van Shypple en Milestone

De kennis en het netwerk van Milestone biedt Shypple een sterke marktpositie in luchtvracht en transport van AGF-producten. Tegelijkertijd profiteren klanten van Milestone die migreren naar het Shypple-platform van de technologische mogelijkheden van de digitale expediteur. Daarmee maken ze hun activiteiten toekomstbestendig met behoud van hun bestaande vertrouwde relaties.

€25,5 miljoen voor revolutie in de vrachtvervoersector
De onlangs afgesloten ‘Series A2’-financiering van 18,5 miljoen volgt na de eerdere Series A-investering van €7 miljoen die in april 2021 werd bekendgemaakt. De investeerders die in de eerste Series A-ronde betrokken zijn, waaronder Dutch Founders Fund, Newtown Partners (via het Imperial Innovation Venture Fund), InnovationQuarter en BOM Brabant Ventures, vergroten hun belang in Shypple. De Milestone-directeuren zijn onderdeel van de financiering door een forse investering van meerdere miljoenen en tonen daarmee hun vertrouwen in de toekomst met Shypple.

“Met Milestone versterken we onze mogelijkheden in de logistieke markt voor AGF-producten en luchtvracht naar een wereldwijd competitieve positie”, aldus Jarell Habets, oprichter en CEO van Shypple. “We zijn nu in staat om aan de behoeften te voldoen van grote verladers van AGF-producten in Europa, Latijns-Amerika en de Aziatische handelsroutes, die op zoek zijn naar een digitale expediteur-oplossing. Dit is onze manier om de traditionele wereld van de vrachtververvoerindustrie te blijven innoveren.”

“We versnellen de digitalisering van onze diensten door onze kennis van het transport van versproducten te combineren met de digitale mogelijkheden van Shypple”, aldus Co van Es en Juri Falandt van Milestone. “Onze klanten profiteren daardoor direct van de gewenste duidelijkheid, consistentie en het vertrouwen om hun handelsactiviteiten te optimaliseren. Dit is enorm belangrijk in een intercontinentale markt waarin efficiëntie en de beschikking over de meest recente vrachtinformatie essentieel is.”

Revolutioneren van de wereldhandel
Meer dan 90 procent van de internationale handelsbewegingen vindt plaats op zee. Ongeveer 90 procent van deze expediteurs-activiteiten wordt gemanaged door een sterk gefragmenteerd en achterhaald systeem dat van Excel-sheets, e-mails, telefoongesprekken, papierwerk en andere foutgevoelige communicatiemiddelen aan elkaar hangt. Voor ieder containerschip moet bijvoorbeeld een pallet vol documentatie per vliegtuig naar de haven van bestemming worden gevlogen om aan de inklaringsvoorwaarden en andere logistieke bureaucratie te voldoen. Deze markt van €300 miljard snakt naar de modernisering waarin Shypple voorziet via zijn technologie gedreven expediteursplatform.

www.shypple.com
www.milestonelogistics.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven