PanAmerican Seed sponsort bijzonder experiment

Hoe groeit en bloeit het Afrikaantje in de ruimte?

Begin augustus ontvangen 850 jonge en oudere vrijwilligers een envelop met Afrikaantjes-zaden (Tagetes patula) op hun deurmat als onderdeel van het initiatief 'Graines d'Eklo' van de Eklo Association (Eklosion), dat ruimte-experimenten koppelt aan die op Aarde. De Franse astronaut Thomas Pesquet laat zijn Afrikaantjes-zaden ontkiemen en groeien in het International Space Station (ISS), terwijl de vrijwilligers met hun zaden hetzelfde doen op aarde. Eklosion is een van de twaalf experimenten van de ALPHA-missie in het ISS. PanAmerican Seed sponsort het gedeelte van Eklosion dat zich op de Aarde afspeelt.

Wat houdt het experiment in?
Het Eklosion-experiment vloeit voort uit de Generation-studenten-wedstrijd die werd georganiseerd door het Franse instituut voor ruimteonderzoek CNES, met als doel om jongeren meer bewust te maken van de ruimte. Voor Eklosion hebben studenten en young professionals een capsule met Afrikaantjes-zaden gemaakt, speciaal ontworpen voor het laten groeien van planten in een toestand van gewichtloosheid. Zonder natuurlijk licht zal Thomas Pesquet tuinieren in de ruimte en de natuur observeren op 400 km van de Aarde. Op Aarde doen 850 mensen hetzelfde. Allen delen vervolgens hun resultaten. Op deze manier kunnen jong en oud op Aarde deels dezelfde ervaring opdoen als Thomas Pesquet in de ruimte.

Three, two, one…Lift off!
Thomas Pesquet, astronaut bij de European Spatial Agency (ESA), verblijft sinds april in de ruimte. De ALPHA-missie duurt in totaal zes maanden. Op dinsdag 10 augustus verlaat de Eklosion-capsule de Aarde om aan te koppelen bij het ISS. Tijdens hun reis in een baan om de Aarde zullen de astronauten kunnen genieten van dit stukje groen in de ruimte. Het experiment en de daarmee samenhangende activiteiten starten zodra de capsule is aangekomen.

Meer informatie over het project vindt u op eklo.space. De ontwikkelingen rondom 'Graines d’Eklo' zijn ook de te volgen op social media, zoals Facebook, Instagram en LinkedIn (in het Frans).

Bron: PanAmerican Seed
www.panamseed.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven