Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kortere lengtes Marginpar direct naar Zami (L&M Groep)

Vanaf 28 juni gaan Zami en Marginpar een strategisch partnerschap aan. De kortere lengtes van bepaalde volumeproducten - zoals Solidago, Hypericum, Limonium en Astrantia – worden direct aangeboden bij Zami en verschijnen niet meer op de klok.


V.l.n.r. Sven Aertssen, Jan Willem Leeuwenburg, Arnold van Delft, Michel Zaat, Michiel van Paassen en Jamie den Haan 

Marginpar, één van de grootste kwekers van zomerbloemen, gelooft sterk in het belang van samenwerkingen: samen bereik je meer. Met partners, veredelaars én klanten. Wanneer zowel klant als Marginpar uitspreekt samen voor langere termijn een verbintenis aan te gaan, spreekt men bij Marginpar van een ‘strategisch partnerschap’.

De samenwerking tussen Zami en Marginpar is al enige tijd aan de gang op een aantal volumeproducten van Marginpar, en nadrukkelijk op de kortere steellengtes.

Michiel van Paassen, Sales & Marketing Marginpar: “Hoewel Marginpar niet specifiek op deze kortere lengtes teelt zijn ze van nature toch altijd aanwezig, met een substantieel volume. Zami, onderdeel van de L&M Groep, heeft zeer goede afzetkanalen richting de grootschalige retail waar juist vraag is naar de kortere lengtes. Het ontzorgen van dit type klant is hun specialisme.”

Vanaf 1 juli wordt de samenwerking tussen Zami en Marginpar verder uitgebouwd. Marginpar zal haar volume in de kortere lengtes van specifieke variëteiten bij Zami aanleveren. Dagvers en met goede regelmaat.

Arnold van Delft, Inkoop & Verkoop Zami: “De samenwerking tussen deze twee bedrijven is een bijzonder goede match. Bij ons is de vraag naar bloemen in 40, 50 cm het grootst, terwijl Marginpar juist liever langere lengtes aanbiedt op de klok. Voor retail zijn die ongeschikt. Stel dat we 80cm Solidago aanbieden aan onze klanten; dan komen we in de knel met transport, het gewicht is te hoog, de boeketten passen niet meer in de emmers, het schappenplan in de winkel is er niet op ingericht. Plus het afval: we zouden de stelen korter moeten knippen, al dat gewicht zou nutteloos van de farms naar Nederland komen. Dat is gewoon zonde. En niet duurzaam. Met een standing order, ingebouwde regelmaat, voorkomen we dat. Op die manier kunnen we de bloemen, die daar geschikt voor zijn, zonder hoes binnen laten komen. Dat scheelt plastic en zorgt voor een kleinere footprint.”

Voor meer informatie:
www.zami.biz
www.lmgroep.nl
www.marginpar.com

Publicatiedatum: